El Cor Lieder Càmera de Sabadell, l’ArsinNova Cor de Cambra de Barcelona, el Cor Madrigal de Barcelona, el Cor Jove de l’Orfeó Català, la Coral Càrmina de Barcelona i la Camerata Sant Cugat van ser els encarregats de clausurar el simposi, amb el darrer dels 80 concerts que s’han fet del 22 al 29 de juliol en el marc d’aquesta trobada internacional. De fet, en l’actuació d’ahir a la nit a L’ Auditori, també hi van intervenir, com a convidats especials, l’Elektra Women’s Choir del Canadà i l’Ensemble Vine, del Japó.

L’esdeveniment se celebra cada tres anys i aquest era el primer cop que arribava a Barcelona. “Jo penso que ha de ser un abans i un després del simposi”, va dir ahir el coordinador del WSCM, Josep Antonio, perquè “els cors catalans, els cantaires catalans, el públic català, els directors catalans s’adonin del que s’està produint al món”. Antonio creu que ha estat una bona oportunitat per veure “cors d’excel·lència que no s’han de copiar, evidentment, però sí que tenim eines per millorar els cors catalans que hi ha actualment“.

Una vegada més, aquest simposi s’ha convertit en el punt de trobada per a persones de tot el planeta que viuen pel cant coral. La propera edició serà a Nova Zelanda, l’any 2020.