El Concert per la Pau a L’Auditori, organitzat per la Fundació Victòria dels Àngels, ha estat molt aplaudit i això que directors, músics i cantants han treballat contra rellotge i han assajat només un sol cop. L’objectiu de l’esdeveniment era recaptar fons per a la campanya de la Creu Roja “Ucraïna ens necessita“.

L’Orquestra i el Cor per la Pau estava format per músics i cantaires escollits de diverses formacions consolidades, però també per gent molt jove. “Per nosaltres era important que hi hagués músics joves, per mostrar que les noves generacions estan implicades en l’assoliment de la pau”, comenta Helena Mora, presidenta de la Fundació Victòria dels Àngels, organitzadora de l’esdeveniment.

Nou directors i figures internacionals

Músics de formacions com l’OBC o l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, i moltes altres, han oficiat sota la batuta de nou directors de renom, entre els quals Jordi Savall, Salvador Brotons o Antoni Ros Marbà. També hi ha hagut participació de figures destacades de la lírica, com la soprano nord-americana Joyce DiDonato. “No ha estat difícil aconseguir que els artistes s’hi involucressin, per bé que molts eren a Barcelona o molt a prop. El problema ha estat organitzar-ho tot amb poc temps”, afirma Helena Mora.

La soprano Katerina Tetryakova, la mezzo Marina Pinchuk, el tenor Airam Hernández i el baríton Mattia Oliveri han cantat, amb el cor, el quart moviment de la ‘9a Simfonia de Beethoven’, un dels moments més aplaudits d’un concert que ha tancat el Madrigal sobre tema popular ‘El cant dels ocells’ de Xavier Montsalvatge, interpretat per l’Escolania de Montserrat sota direcció d’Antoni Ros Marbà.