Aquest dijous els Cines Verdi han ofert totes les seves pel·lícules de la cartellera i les clàssiques dels col·loqui a un euro. L’èxit ha estat fulgurant i a primera hora de la tarda ja s’havien exhaurit totes les entrades. Es tracta d’una iniciativa per celebrar la primera fase de remodelació de les sales.

Nova cara amb l’aposta de sempre

Tot i el rentat de cara i la inclusió de nous socis al projecte, el Verdi segueix apostant per una programació de qualitat i atrevida, lluny de les sales que projecten únicament cinema d’entreteniment. Prova d’aquesta valentia és, segons un dels socis fundadors, Enric Pérez, que els Verdi siguin els únics cinemes que hagin apostat per projectar la darrera pel·lícula del director mexicà, Alfonso Cuaron, ‘Roma’. Tot hi haver guanyat el Lleó d’Or de Venècia i els Globus d’Or com a millor director i pel·lícula, haver-se entrenat a la plataforma digital Netflix ha foragitat la majoria d’exhibidors. Però, per Pérez, la que ha de ser la millor pel·lícula de l’any no es pot quedar fora de les sales de cinema i, des de desembre, la sala dels Verdi que la projecta ha estat plena cada dia.

Pérez assegura que els Verdi s’han d’adaptar a les novetats i perdre la por de les noves tecnologies, i per exemplificar-ho ens explica una anècdota. Quan els Verdi es van inaugurar, el periodista Luís del Olmo no els va donar gaire confiança i va vaticinar que tancarien al cap de poc perquè en aquell moment, amb l’aparició del VHS, molts cinemes acabarien abaixant la persiana. Sortosament no va ser el cas d’aquesta institució de la versió original.

Bayona i Coixet, als Cines Verdi

La nit s’ha reservat per a les pel·lícules amb col·loqui. Al preu d’un euro, s’ha pogut veure el clàssic de Chaplin, ‘El gran dictador’, a més aplicant les noves tecnològics del Verdi, en 4K i amb un so Dolby Sorround 7.1. Un altre clàssic que ha gaudit de cinefòrum ha estat ‘El festín de Babette’ però els col·loquis més buscats han estat el del film ‘La llibreria’, amb la participació de la seva directora, la catalana Isabel Coixet, i la cinta ‘Un monstruo viene a verme’, comentada pel mateix director Juan Antonio Bayona, que s’ha convertir en una de les atraccions del dia.