Eva Baltasar ha estat la guanyadora de la quarta edició del premi Òmnium a millor novel·la de l’any per l’obra ‘Boulder‘. El guardó s’ha entregat aquest dijous a la tarda a la Sala Hiroshima en un acte que ha presentat la periodista Anna Guitart. La guanyadora s’enduu un premi dotat amb 20.000 euros directes i 5.000 més en promoció.

Jordi Cuixart, present per primera vegada

Per primera vegada des que es va instaurar aquest premi Òmnium, l’entrega l’ha fet el president de l’entitat, Jordi Cuixart, que hi ha pogut assistir gràcies al tercer grau penitenciari de què gaudeix des de divendres passat. Cuixart està empresonat des de l’octubre del 2017 i la primera edició dels premis no es va celebrar fins a l’any següent, el 2018.

Els finalistes

Els altres finalistes de la quarta edició del premi han estat Sebastià Perelló, amb la novel·la ‘La mar rodona’, i Miquel Martí i Serra, amb ‘La drecera’. En edicions anteriors els guardonats havien estat ‘Els estranys’, de Raül Garrigasait, ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, de Marta Orriols, i ‘L’esperit del temps’, de Martí Domínguez.