(ACN) 5.000 estudiants d’escoles de música i entitats musicals d’arreu de Catalunya han protagonitzat aquest dissabte 100 concerts simultanis a Catalunya i les illes Balears en el marc del festival Simfònic. La catorzena edició del certamen ha tingut l’apadrinament a títol pòstum del reconegut cantautor de Jarabe de Palo, Pau Donés, que avui fa quatre anys de la seva mort. Per això, puntualment a les set de la tarda va sonar el tema ‘La flaca’ de manera simultània a tots els concerts.

Les actuacions es van fer a tota mena d’espais singulars com la presó la Model de Barcelona, el Pati de les Magnòlies, a Girona, i la Kursaal de Manresa, entre d’altres.

Com a homenatge a Donés, aquest dissabte ha ressonat en desenes d’espais catalans ‘La flaca’. Això sí, la versió que va sonar tenia una lletra adaptada pel festival que incorpora paraules diferents i manté part de l’estil original. Cada centre, però, va adaptar la partitura a les seves possibilitats instrumentals.

Segons el director de l’escola de música barcelonina Tarantel·la, Jordi Huguet, treballar ‘La flaca’ ha ajudat a “repescar” Donés entre el públic més jove que no el coneixia. “Molts l’havien sentit a través dels seus pares i ara l’han repescat”, ha subratllat.

Aprenentatge musical com a “inversió en educació”

El festival és una iniciativa impulsada per l’Associació Simfònic per donar visibilitat a la tasca que realitzen les escoles de música d’arreu del territori. El concert ha volgut reivindicar l’aprenentatge musical com una “inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes”.

En el marc de la catorzena edició del festival, l’escola de música barcelonina Tarantel·la ha ofert un concert a la Lleialtat Santsenca de Barcelona, on ha presentat un programa amb temes com ‘Nowwhere man’, dels Beatles; ‘The little shepherd’, de Debussy, i la ‘Simfonia de les joguines’, de J. Haydn.

Huguet assegura que la iniciativa ajuda a donar a conèixer la tasca que es fa als centres musicals al llarg de tot el curs escolar a les famílies.