(ACN) Estopa ha encès el públic aquest dissabte en el primer dels dos concerts d’aquest cap de setmana al Palau Sant Jordi. Fidels al seu estil, el duet de Cornellà ha combinat els grans èxits de la seva carrera amb els últims temes del nou disc ‘Fuego’ davant d’un públic entregat que ha exhaurit totes les entrades.

Els germans David i José Manuel Muñoz han “cremat” durant dues hores de concert 20 anys de trajectòria musical. Han tocat cançons que els assistents han corejat com si fossin himnes. El grup ha tingut unes paraules per a la ciutat on van començar la seva història: “Ens heu vist, néixer créixer i fins i tot reproduir-nos. Gràcies Barcelona, heu sigut la nostra autèntica família“, ha assegurat David, després d’obrir el recital amb ‘Tu Calorro’ i ‘Vino Tinto’.

Primer concert de ‘Fuego’ a Barcelona

Un dels moments més aclamats de la nit ha sigut quan el grup ha cantat ‘Fuego‘, tema que dona nom al disc i a la gira. ‘Como Camarón‘ ha posat punt final al concert. Amb una trentena de cançons, el duet ha passat per tota la seva trajectòria i ha interpretat set temes del nou disc, que va sortir a la venda el 18 d’octubre, coincidint amb el vintè aniversari del llançament del seu primer treball.

El públic del Sant Jordi ha demostrat que se sabia fins i tot els èxits de l’onzè àlbum i no ha parat de saltar i cantar uns temes que són fidels a l’estil d’Estopa. A banda del ‘single’ han sonat ‘Atrapado’, ‘Camiseta de rockanrol’, ‘Corazón sin salida’, ‘Pobre Siri’, ‘Yo no estoy loco’ i ‘El último renglón‘. Durant aquesta última, les llanternes dels mòbils han fet un mosaic de llum que ha il·luminat el Palau.

Els Muñoz han fet gala de la barreja de rumba i rock que els caracteritza i han apel·lat constantment als seguidors barcelonins, canviant fins i tot lletres de cançons com ‘Tragicomedia’. “Si m’he de morir, que sigui a Barcelona”, han cantat substituint la paraula ‘primavera’ de la cançó original. També han recordat la gent de Cornellà, el seu “poble”.

Pastillas de freno’, ‘Ya no me acuerdo’, ‘El del medio de los chichos’ o ‘Me falta el aliento‘, han estat algunes de les cançons en les quals la veu del Sant Jordi ha tapat fins i tot la del vocalista. “Quina bona acollida! És un luxe poder continuar fent discos i que vosaltres continueu aguantant-nos, 20 anys ja“, ha dit el cantant.

El concert ha avançat a força de ‘palmas’ i rock, i cap al final s’han guardat temes com ‘Partiendo la pana’, ‘Demonios’ i ‘Cacho a cacho’.

Concert a Barcelona l’any 2000

En 20 anys de trajectòria, Estopa ha actuat en centenars de concerts. El mes de març del 2000 ja causaven furor a Barcelona. Una història que recuperem d’#arxiubetevé