Escrit per Pere Vilà, ‘Estimat Picasso’ és un diàleg imaginari entre el poeta i dramaturg Josep Palau i Fabre i Jacqueline Picasso, mussa i segona dona del pintor. A través d’aquesta relació inventada, el text descobreix les claus de l’admiració i l’amor que sentien l’un i l’altre per Picasso. Per escriure el text, Vilà es va basar tant en el llibre ‘Estimat Picasso’, de Josep Palau i Fabre, com en la biografia de Jacqueline Picasso.

El poeta Josep Palau i Fabre va a visitar per enèsima vegada el seu admirat Pablo Picasso però aquest no el pot rebre, i ho fa la Jacqueline, la seva muller. És el punt de partida d’‘Estimat Picasso’, de  Pere Vilà . Comença una partida d’escacs dialèctica, en la qual  afloren aspectes íntims de la vida de Picasso i les raons d’un i altre personatge per admirar-lo i estimar-lo tant. En el cas de Palau i Fabre, com si entendre’l, fos talment la raó de ser.

Palau i Fabre es va convertir, de fet, en un especialista i divulgador de la vida i obra del pintor. De fet, el títol de l’espectacle ‘Estimat Picasso’, és el mateix del llibre en què Palau i Fabre va narrar fil per randa les diverses trobades i converses amb l’autor del ‘Guernika’. Si la lectura dramatitzada s’ha inclòs en la Setmana de la Poesia és, no tant perquè sigui un espectacle poètic, que no ho és, com perquè  es tracta d’un homenatge a Palau i Fabre, de qui l’any passat es va celebrar el centenari del naixement.