Aquesta nit de Cap d'Any l'Ésser de Mil·lenni continuarà presidint aquest parc de Gavà que en duu el nom i NO serà a Barcelona. El govern municipal ha decidit prescindir d'aquesta figura. Considera que el seu atractiu està esgotat, una opinió que no compateix La Fura dels Baus. MIKI ESPUMA, director artístic de La Fura dels Baus "Era un acte que s'anava reafirmant, que necessitava uns certs anys perquè la gent s'acostumés a que cada d'any a Barcelona se celebren les 12 campanades. Jo penso que és un greu error només donar-li aquests dos anys i després fer un altre tipus de festa que potser la gent no reconeixerà." Tant el 2013 com el 2014, l'Ésser del Mil·lenni ha pres vida amb els Castellers de Sants per donar la benvinguda al nou any. Una imatge que s'ha vist arreu del món i que ha posicionat Barcelona dins la llista de les grans festes internacionals de final d'any. La celebració de Cap d'Any amb l'Ésser del Mil·lenni va ser una aposta del govern de Xavier Trias. Ara però l'executiu d'Ada Colau el vol modificar amb un format més cívic i amb la participació dels creadors artístics de la ciutat. L'espectacle continuarà sent a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, sota la Font Màgica de Montjuïc. L'Ajuntament ja ha encarregat un projecte pirotècnic alternatiu que NO veurà la llum fins a finals de 2016. Per això, de moment, l'espectacle d'aquest 2015 serà de transició entre l'antic i el nou model que es vol impulsar.

Miki Espuma

s’ha mostrat molt sorprès, en una entrevista a Barcelona FM, per les declaracions que ha fet el consistori en les que rebutgen la participació de l’Ésser del Mil·lenni durant la festa de la nit de Cap d’Any. Espuma no comparteix que l’atractiu del personatge estigui esgotat després de dos anys. Al contrari, assegura que la gent començava a identificar aquesta figura amb els braços oberts amb la nit de Cap d’Any d’una ciutat acollidora.

Espuma també ha assenyalat que “les raons exactes de per què no s’ha de fer aquest tipus de festa no són prou convincents” i ha afegit que el que li agradaria és que “la ciutadania opinés”.  D’altra banda, també ha volgut remarcar que el Gremi d’Hotelers assumia una bona part del cost de l’espectacle i ha assenyalat que, amb aquesta celebració, Barcelona havia entrat dins la llista de ciutats del món que fan grans celebracions de la nit de Cap d’Any.

De cara a propers anys, La Fura dels Baus no descarta exportar l’Ésser del Mil·lenni a altres poblacions que el vulguin per acomiadar l’any.