La plaça de Catalunya torna a ser l’epicentre de les activitats que s’han programat per festes. Les ingravidolles és la novetat d’aquest any. L’espectacle s’inicia cada dia amb la història de la bola del Llibert, el jardiner. Aquest personatge dona pas a altres contes que esdevenen a l’interior de les esferes. Les representacions finalitzen a les 18 hores i escenifiquen un calendari d’advent. A més, també es poden veure espectacles de carrer. Totes aquestes propostes culturals es podran veure fins al 4 de gener.

Esports a la plaça 

Just després de Nadal, a partir del 28 de desembre, l’esport inundarà la plaça de Catalunya. Hi haurà tallers i exhibició de futbol d’estil lliure, i streetball basketball d’estil lliure. I pels dies 30 i 31 de desembre es prepararan activitats per a un públic més jove. Tallers de pintura, grafits urbans i tallers de dansa, entre d’altres.

Torna la Fira de Consum Responsable

Al perímetre de la plaça s’ha instal·lat la tercera edició de la Fira de Consum Responsable. Els visitants poden descobrir i posar en pràctica l’economia de proximitat fent compres a la fira. Hi ha 60 entitats i empreses d’aquest tipus instal·lades a la plaça que promouen el consum responsable. La fira es pot visitar a diari des d’aquest divendres i fins al 4 de gener des de les 11 fins a les 21 hores. I sobre aquesta temàtica s’ha muntat l’Espai Consciència, una àrea destinada a la reflexió, les xerrades i els debats de l’economia social i solidària. A la fira hi haurà botigues de roba, cultura, llibres, restauració i formació, entre altres temàtiques.

Festa de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Es manté l’espai tradicional de cada any. L’espectacle serà dirigit per l’artista Miquel Setó i estarà basat en llum, música i pirotècnia. Començarà a les 23.30 h i acabarà a les 0.10 h i no tindrà res a veure amb l’espectacle del Piromusical de la Mercè. Es veuran figures amb làser i grans gotims de raïm que explotaran i deixaran caure confeti sobre el públic, just abans que el 2017 s’acomiadi.