El drac de Sant Jordi ja ha deixat la seva petjada al carrer d'Avinyó: per la festa dels llibres i de les roses, la botiga Manual i la editorial 'Posa't un conte' han creat una línia molt original d'espardenyes, per a nens de 7 a 9 anys. Un producte cent per cent local, pensat per fomentar la lectura i l'educació emocional dels més petits. A les sabates hi ha impreses frases d'aquest conte, escrit per Pep Ferrero, així com dibuixos de la il·lustradora Elena Val. Es poden comprar tant el conte com les espardenyes, junts o per separat. De moment, la versió "pack" espardenyes més llibre és la que més agrada. Aquestes espardanyes es podren adquirir, després de Sant Jordi, a la pàgina web de l'editorial posatunconte.com.

L’editorial per a nens Posa’t un conte i la històrica botiga La Manual del carrer d’Avinyó han creat unes espardenyes tradicionals catalanes que incorporen la llegenda de Sant Jordi. La idea de l’editorial és fomentar l’educació emocional entre els més petits amb el conte ‘L’atac del drac’. Els qui compren el llibre s’enduen les espardenyes il·lustrades amb fragments i dibuixos de la llegenda de Sant Jordi, que s’explica en aquest llibre.

La intenció d’aquesta editorial és que les famílies puguin explicar als nens les emocions a què s’enfronten de la mateixa manera que ho fa el drac del conte.