34 espais de Barcelona se sumaran per primer cop al 48h Open House. Al districte de Ciutat Vella es recupera la visita al campanar de Santa Maria del Pi i se n’incorporen prop d’una desena, com la Casa de l’Ardiaca o l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella. Les propostes de l’Eixample s’amplien amb el Mercat del Ninot, que va reobrir al públic el mes de maig passat, i el Mercat dels Encants, entre d’altres. L’espai Slowmov serà la novetat gracienca de l’edició d’enguany. Horta-Guinardó lluirà, per exemple, dos vestigis de la Guerra Civil, les bateries antiaèries del Turó de la Rovira i la Casa Gallart, on es va refugiar el president Lluís Companys. A les Corts, es podrà visitar l’Escola Paideia o els Pavellons Güell. Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi obriran dos nous espais, un habitatge al carrer de Pardo i la Casa Sant Felip Neri, respectivament. Sant Martí estrenarà el Centre Tecnològic Leitat i la incineradora de Sant Adrià del Besòs. Per últim, Sants-Montjuïc ofereix la possibilitat de veure l’Hotel Brummell o la Fundació Joan Miró, entre d’altres.

Sant Andreu no estrena cap espai però sí que serà el punt de partida d’una nova proposta del 48h Open House, les rutes Open Bici. Els visitants podran travessar la ciutat fins a la Barceloneta o podran optar pel recorregut que connectarà l’Esquerra de l’Eixample amb el port. També es faran dos itineraris per conèixer a fons Nou Barris i una visita amb degustació al Mercat del Ninot.

Enguany, la ciutat convidada al festival serà Sant Joan Despí. La ciutat del Baix Llobregat oferirà dos recorreguts. Santa Coloma i Vilassar de Dalt, repetiran l’experiència.