La sala de l'Hotel Regina ha tornat a quedar petita. Més d'un centenar d'escriptors han donat aquí el tret de sortida a la festa literària entre desenes de periodistes, càmeres i fotògrafs. JORDI SIERRA I FABRA "És el meu 40 Sant Jordi seguit. 40. Estic d'aniversari." ISABEL CLARA-SIMÓ "Em penso que he vingut pràcticament cada any. Escric molt. I escric molt perquè treballo molt." LORENZO SILVA "A veces hecho en falta en Sant Jordi mas tiempo. Sant Jordi es un poco apretado para eso." El contacte directe amb el lector és un altre dels arguments més escoltats. COIA VALLS "Poder-me apropar a tots aquells que fidelment em segueixen any rere any." BORIS IZAGUIRRE "Hace muchos años que no venía. Contento de volver a estar aquí." SÍLVIA SOLER "Molt contenta amb la rebuda. Mira no se com ho faig. Ho he d'agrair als lectors que ja em coneixen." SOR LUCÍA CARAM "Un dia que puc escurçar distàncies amb molta gent amb la que comparteixo experiències a través de les xarxes socials." Entre els que enguany debuten, molts autors mediàtics, com l'actor Jordi Rebellón. JORDI REBELLÓN Me gustaría que compraran mi libro porque les gusta no porque soy mediático. I d'altres amb experiència al sector editorial, com Milena Busquets, que ara fa el salt a l'escriptura amb "Això també passarà". MILENA BUSQUETS, escriptora "Em sento com la Ventafocs. Acaba d'arribar al ball sense saber com anirà." PILAR EYRE, escriptora "Me encantaría que fuera de los más vendidos, Mi color favorito es verte. Está muy bien posicionado, lleva cuatro meses en venta." Per saber si el desig de la guanyadora de l'últim Premi Planeta es complirà, haurem d'esperar al final del dia.

Hi eren gairebé tots els protagonistes del dia. Des dels autors més consagrats i més ben situats als rànquings de vendes, com Carme Riera, Care Santos, Milena Busquets o Gemma Lienas, fins a noves incorporacions d’aquest any, com el líder d’ERC, Oriol Junqueras. També hi havia molta presència dels anomenats “autors mediàtics”, com Boris Izaguirre, Lucrecia o Christian Gálvez.

Abans, però, de l’Esmorzar d’Escriptors, hi ha hagut una altra trobada encara més matinera. És la que han protagonitzat Xavier Bosch, Joan Carreras i Andreu Carranza, els tres guanyadors dels premis Ramon Llull, Sant Jordi i Josep Pla. Bosch, que presenta la novel·la ‘Algú com tu’, ha assegurat que afronta el dia amb molta il·lusió, sobretot perquè es un moment molt especial amb els lectors “de mirar-nos tots als ulls”, ha dit. També Joan Carreras, que publica ‘L’àguila negra’ coincideix amb la singularitat d’una diada en què es preveu que es venguin 1,5 milions de llibres. Per Joan Carranza, avui també serà un dia especial. L’autor d’‘El poeta del poble’ viurà la diada a Barcelona, lluny de les Terres de l’Ebre, on resideix.