Imatge d'arxiu del concert per celebrar el 25 aniversari de les escoles de música el 2019

El curs 2021-2022 a les cinc escoles municipals de Barcelona ha començat aquest dilluns. Els centres augmenten l’activitat presencial respecte al curs anterior, marcat per la pandèmia del coronavirus. En total són 3.635 alumnes entre les persones que cursen estudis a les escoles de música, les que participen en els tallers i les que s’han matriculat al Conservatori.

A les cinc escoles municipals es desenvoluparan programes formatius de llarg recorregut en 30 especialitats instrumentals diferents. Aquest curs s’hi han matriculat 2.340 alumnes, 45 més que l’any passat, però la demanda de places ha estat més alta que l’oferta. Per aquest motiu, han quedat un total de 591 sol·licituds sense atendre, que poden optar a formar part d’una llista d’espera per si hi ha baixes durant el curs.

Les cinc escoles també programen de forma complementària cursos i activitats formatives de durada variable. Es tracta de tallers de música per a nadons, música i moviment per a totes les edats, cant coral i altres activitats fora del període lectiu. El total de places per a aquestes activitats és de 760.

Un miler de veus d’infants en un videoclip per reivindicar les formacions corals

El projecte social Palau vincles, del Palau de la Música, tanca el curs d’una temporada complicada per la pandèmia

Més d’un milió d’euros en renovació

El consistori destaca que els darrers mesos s’han invertit 400.000 euros a reformar i millorar les cinc escoles. A l’EMM Can Ponsic s’hi ha instal·lat una rampa per millorar l’accessibilitat a l’entrada. A l’EMM Nou Barris se n’ha renovat la climatització i s’ha fet una reforma integral del vestíbul.

D’altra banda, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona s’ha invertit un total de 625.000 euros a climatitzar diverses aules i renovar el mobiliari i l’equipament de l’aula d’informàtica.

Activitats obertes a la ciutadania

Paral·lelament a l’activitat docent, el Conservatori ofereix altres activitats com concerts, exposicions o conferències de divulgació musical. Aquest curs aquestes activitats tornaran a ser presencials i s’ampliaran els aforaments de l’auditori per assistir als concerts. Tot i així, es manté la retransmissió dels concerts en la modalitat “streaming” per la bona acollida que, assegura l’Ajuntament, va tenir el curs passat.

Aquesta programació inclou l’acte d’inauguració del curs escolar 2021-22 el dimecres 6 d’octubre a les 19 h. L’esdeveniment comptarà amb una conferència inaugural del catedràtic de neuroeducació de la Universitat de Barcelona David Bueno.

A l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori hi ha previstes tres temporades de concerts gratuïts que començaran el dijous 7 d’octubre. També formen part de la programació els concerts de l’Orquestra Simfònica i de la Banda del CMMB, que seran el 19 de març a l’Auditori de Barcelona i el 7 d’abril al Paranimf de la Universitat de Barcelona.