Els alumnes de primer de l’Escola Barcelona han guanyat el premi dels Jocs Florals Escolars en la modalitat de conte audiovisual. La història es titula ‘El drac explorador’ i narra les aventures de dos nens que se’n van a descobrir l’espai volant damunt d’un drac que vivia amagat en una cova.

Un conte col·lectiu

Es tracta d’un conte que s’han inventat entre tots: cada alumne ha afegit una part de la narració. Il·lustrar els personatges i els escenaris on es desenvolupava la història també ha estat una tasca col·lectiva: mentre uns s’imaginaven i dibuixaven els personatges, d’altres creaven els diferents escenaris del conte i tots els planetes i les estrelles que apareixen quan surten a explorar l’espai. Finalment, l’animació la van fer a la classe de tecnologia, a través d’una aplicació que permet donar vida als personatges com si fossin titelles. Així, per preparar aquest conte han hagut d’utilitzar les habilitats de les classes de llengua, dibuix i tecnologia.

Un premi inesperat

Tots els alumnes es mostren molt contents amb el resultat, però no s’esperaven guanyar cap premi. “Estàvem nerviosos i dèiem: potser no guanyarem perquè hi havia altres contes que també eren molt xulos”, comenta Inés de Miguel, una de les alumnes participants. Ara, perquè tothom pugui saber com acaba el conte ‘El drac explorador’, també l’han publicat al canal de YouTube de l’escola.

Estrenen categoria

Els guanyadors de l’edició del 2019 dels Jocs Florals Escolars es van donar a conèixer en un acte a principis de juny al Saló de Cent. Es tracta de la 29a edició d’aquest certamen escolar i hi han participat uns 2.000 alumnes. Ha estat la primera vegada, però, que s’ha obert la categoria de contes audiovisuals. Per l’Escola Barcelona també ha estat la primera vegada que s’han animat a crear un conte audiovisual.