La Casa dels Entremesos acull l’exposició “110 imatges, 110 anys”, una mostra organitzada per l’Esbart Català de Dansaires per cloure els actes de celebració de les 11 dècades de vida de l’entitat. La mostra és fruit del treball d’alguns dels membres més joves de l’entitat que van decidir que la imatge en fos la protagonista. Així, s’explica la història de l’esbart dansaire més antic de Catalunya a través de 110 instantànies. A l’hora de fer la selecció de les 110 fotografies, ha prevalgut el que expliquen les instantànies sobre la qualitat.

L’esbart més antic de Catalunya

Agnès Bartolomé i altres membres joves de l’entitat han estat les encarregades de muntar aquesta mostra. “Érem novells, no n’havíem fet mai cap exposició; llavors, va ser com un repte per a nosaltres. Volíem que fos una exposició senzilla i diferent, sense text, que poguessis conèixer l’Esbart Català de Dansaires a través d’imatges”.

Lloc de trobada i companyonia

La majoria de les instantànies fan referència a les nombroses representacions que al llarg dels anys ha fet l’esbart, però no només se centren en la dansa. L’Agnès explica: “Quan vam fer la tria de les fotos en vam escollir algunes en què no només estiguéssim ballant; també mostrem la companyonia dels balladors,  que fem excursions, que ens ho passem bé”.

La mostra, a la Casa dels Entremesos

“110 imatges, 110 anys” és una manera ràpida i visual de conèixer la història de l’Esbart Català de Dansaires. Es pot visitar a la Casa dels Entremesos fins al 24 de novembre.