La campanya “Pintura universal a Barcelona” arrenca aquest dilluns amb la presentació de la primera obra candidata. Es tracta de l’absis de Sant Climent de Taüll ubicat al MNAC. En total hi haurà un centenar de pintures que es coneixeran al llarg de les pròximes setmanes. Hi participaran tant les obres que s’han pintat a Barcelona com aquelles que es poden visitar de forma permanent a la ciutat. A través del Facebook i el Twitter de l’organització es podran conèixer les pintures seleccionades.

Votació ciutadana

Quan l’entitat tingui prop d’un centenar de propostes començarà la votació popular. La societat catalana i els barcelonins s’encarregaran de votar i triar les 10 obres que millor representin la pintura universal a Barcelona. Segons Xavier Tudela, president de l’associació Capital de la Cultura Catalana servirà perquè els barcelonins i també els catalans “coneguin millor el patrimoni de Barcelona”. L’elecció de les 10 pintures es farà a finals d’abril. El darrer pas de tota la campanya serà la promoció de les pintures en àmbit nacional i internacional amb la voluntat que “el turisme cultural creixi a Barcelona”.

Fa 10 anys que l’organització Capital de la Cultura Catalana organitza la campanya per diferents ciutats catalanes. L’entitat està formada per persones anònimes i independents que “estimem la cultura catalana”, ha afirmat Tudela.