L’Associació de Disseny Gràfic i Comunicació Visual (ADG-FAD) ha celebrat al Disseny Hub la 54a edició dels Premis Laus, els més importants del sector del disseny i la comunicació visual a l’estat espanyol. Amenitzada per un grup de heavy-metal, la gala ha començat amb el lliurament del Premi Laus d’Honor a Enric Satué.

Satué va ser un renovador del disseny gràfic als anys 70 i ha estat impulsor de la investigació de la seva història. Va ser el creador del cartell oficial dels Jocs Olímpics Barcelona 92 i del logotip de la Universitat Pompeu Fabra, però bona part de la seva trajectòria professional va estar lligada al món editorial. “L’objectiu de transmetre un missatge per consumir un producte, era, en aquest cas, per consumir un producte cultural, que feia molta falta al país. I això tenia un plus d’implicació ideològica”, explica.

41 Laus d’Or

Durant l’acte s’han lliurat 41 Laus d’Or en vuit categories: editorial i direcció d’art, packaging, brànding, aporta, comunicació gràfica i publicitat, audiovisual, digital, i estudiants. Destaquen el de la campanya de la Diada Nacional de Catalunya, de Palouzié Studio, en la categoria de comunicació gràfica, i els dos de l’estudi Albert Romagosa, un per la gràfica del festival Tallers Oberts BCN i l’altre pel llibre dels 50 anys de Mobles 114.

Fora de les categories, s’ha lliurat el Laus d’empreses i entitats a Vila Viniteca per la integració del disseny com a part essencial del projecte empresarial.