Expressiu. Albert Vila comptava compassos sota l'atenta mirada de Marko Lohicari, al contrabaix. Feia un any que no tocava al Jamboree. Massa temps per a un habitual d'aquest local. Ahir presentava temes originals del seu jazz contemporani en format quartet. Tot i estudiar guitarra al Taller de Músics de Barcelona, Vila de seguida va fer les maletes cap a Amsterdam i Nova York per acabar de formar-se. L'èxode li va anar bé. Té tres discos publicats, prepara el quart, i ha tocat per mig Europa. Quan torna a casa, però, l'envaeix el pessimisme. ALBERT VILA, músic "Tot el que sigui qualsevol manifestació artística està bastant amagada i suprimida perquè no hi ha cap tipus de recurs ni ajuda per donar-hi suport. No passa per un bon moment." Per Vila, es tracta d'una situació cultural de cada país. "A les cases del nord d'Europa tothom té un piano a casa, sigui músic o no. Ja et pots fer una idea de la importància de la música." Un any més, el Jamborre continua sent l'escenari amb més presència al festival Mas i Mas. S'hi programen actuacions pràcticament cada dia. Dijous hi haurà plat fort amb els Nelson Project, que defensaran el millor disc jazzístic de l'any segons la crítica catalana. Us ho ha explicat, Roger Escapa.

El guitarrista barceloní acaba de publicar ‘Standars’, un disc en què repassa temes de John Coltrane, Cole Porter o Bill Evans, entre d’altres. Tot i així, dimarts el músic va oferir un concert ple de temes propis acompanyat per Marco Mezquida, al piano; Marco Lohikari, al contrabaix, i David Xirgu, a la bateria.

Vila va estudiar al Taller de Músics de Barcelona, però de seguida va fer les maletes cap a Amsterdam i Nova York per acabar de formar-se. L’èxode li va anar bé. Té tres discos publicats, prepara el quart, i ha tocat diversos països europeus. Quan torna a casa, però, l’envaeix el pessimisme. “Aquí el jazz no passa per un bon moment. Totes les manifestacions artístiques estan amagades o suprimides i no hi ha prou ajudes per donar-hi suport”, lamenta el guitarrista. Per Vila, es tracta d’una situació cultural de cada país: “Al nord d’Europa tothom té un piano a casa, independentment de si és músic o no.”

Les actuacions al Jamboree Jazz Club no s’aturen. Aquest dijous, els Nelson Project presentaran ‘Mode Joe’, un homenatge a Joe Henderson que els ha servit per aconseguir el millor disc jazzístic de l’any segons la crítica catalana.