DECLA XAVIER MALLAFRÉ, president del Gremi d'Editos de Catalunya i FICOMIC "Aquesta gent que entra i que vol conéixer autors o creadors doncs creiem que és la millor manera per seguir conreant el futur del món del còmic i de la salut, bona salut, que té en aquests moments la creativitat del còmic a Catalunya."

La novetat destacada d’enguany és l’eix temàtic escollit: la relació dels robots amb el còmic. Per això ha estat aquesta humanoide, la Dibi, l’encarregada de descobrir el cartell de la nova edició. A més, no hi faltaran els convidats internacionals com l’autor de ‘Mazinger Z’. El preu de l’entrada es manté en 6 euros i els qui enguany facin 30 anys, podran entrar-hi gratis coincidint amb la trentena edició del Saló.

Els organitzadors del Saló, que se celebrarà entre el 3 i el 6 de maig a la Fira de Barcelona, han ofert avui un avanç del programa, que aquest any se centrarà en la relació entre les vinyetes i la robòtica. Per aprofundir en la qüestió s’estan preparant tallers, concursos i exposicions per a les quals han comptat amb l’assessorament de la Universitat Politècnica de Catalunya.

‘Mazinger Z’, que durant els anys setanta es va convertir en una de les sèries d’animació més vistes a Espanya, serà un dels elements destacats d’aquesta edició que visitarà el seu autor, el mestre del manga Go Nagai. També visitaran el Saló del Còmic dibuixants veterants com ara l’italià Milo Manara (reconegut per les seves històries eròtiques), el canadenc Guy Delisle (autor de ‘Crónicas birmanas’), el guionista britànic Paul Cornell (‘Demon knights’) o el dibuixant novaiorquès Rags Morales (‘Action comics’).