Vénen de ben lluny, però ni això ha evitat que arribessin amb puntualitat britànica. Eren les cinc en punt quan el pailebot Santa Eulàlia feia port al Moll de la Fusta. Els nens, feia estona que els esperaven. "Hem vingut a les 16:30 per veure els reis donar-los la carta" "M'estic esperant per donar-los la carta". L'alcalde els ha fet entrega de la clau de Barcelona que obre totes les portes de la ciutat. També del pa i la sal, símbol d'hospitalitat. En la seva benvinguda Hereu ha instat els Reis a ser generosos amb els barcelonins que, ha dit, han tingut un any difícil. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "El proper any ha de ser un any on es pugui cuidar molta més gent i on hi hagi més prosperitat per tot Barcelona". Melcior, amb un lleuger semblant al regidor de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, ha fet de portaveu dels Reis Mags. Ha explicat què els han demanat els nens. I fins i tot els Reis tenen preferències. REI MELCIOR "Alguns també ens demaneu llibres i contes i ens fa molta il·lusió que a més de jugar amb tota mena de pantalles també dediqueu estones a llegir! Fet el discurs ha arribat el moment més esperat dels nens. Els Reis han recollit les últimes cartes abans de la cavalcada. I per fer cap a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, el punt d'inici de la ruta, què millor que aquest Rolls Royce descapotable.

A l’arribada l’alcalde de Barcelona els ha lliurat la clau de la ciutat per tal que puguin arribar a totes les cases de la ciutat. També els ha lliurat el pa i la sal, com a símbol d’hospitalitat. L’alcalde ha dit que el 2010 ha estat un any “molt difícil”, i que els barcelonins han mirat de superar la crisi a base “de perseverança i solidaritat.”

El rei Melcior tenia una lleugera retirada al director de l’ICUB, Jordi Martí, i rei Gaspar, s’assemblava a Àngel Llacer. Melcior s’ha mostrat sorprès de la gran quantitat de nens i nenes que els esperaven al moll, i ha repassat els regals que han demanat els nens.

Melcior ha dit que els ha fet “molta il·lusió” que alguns nens hagin demanat també llibres o contes i ha recordat que altres demanen coses més difícils de complaure, com treure bones notes, que els seus pares no es barallin tant o que els seus progenitors estiguin més amb ells.

Els Reis Mags han pujat després en tres cotxes d’època per traslladar-se a l’avinguda Marqués de l’Argentera, on els esperaven les carrosses i el seguici que els acompanya en la cavalcada. Una cavalcada que ha fet una primera aturada davant el restaurant “7 Portes” que enguany commemora el 175è aniversari de la seva fundació.