Els tres premiats han recollit el premi de mans del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També hi eren el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí.

Segurola recorda Vázquez Montalbán

Santiago Segurola ha elogiat Montalbán i s’ha aventurat a imaginar què pensaria l’escriptor de l’equip del seu cor, el Barça. “Crec que estaria orgullós d’aquest Barça imperial, que respon a tot el que Manolo volia del Barça: un equip amb sentit de la història, amb classe, arrelat a terra, amb segell català indiscultible i sense cap complex. Que representa el futbol”, ha dit

Rosa Marqueta i Fran Llorente han remarcat el periodisme de servei públic. La cap d’Informatius de Televisió de Catalunya ha demanat “suport per a la supervivència d’una professió sense la qual no hi ha democràcia”. El periodista de TVE ha dit que en aquest temps d’incertesa “el periodisme compromès és més necessari que mai”.

Els premis Vázquez Montalbán es van crear el 2004 per tal de reconèixer professionals del món del periodisme. Maruja Torres, Joaquim Maria Puyal, Josep Pernau, Tomás Alcoverro o Roberto Saviano, són alguns dels professionals guardonats amb aquest premi.