La diferència amb altres escoles d’estiu és que a l’IBStage no se’ls tracta com a alumnes sinó com si ja fossin professionals de la dansa. Això és el que explica la ballarina nord-americana Kyono Chantal: “Aquests dies he tingut un tast d’aquesta vida professional”, diu. El nivell d’exigència és alt i, de fet, tots els alumnes han de superar una audició per poder-ne formar part. A canvi, però, obtenen resultats que es visibilitzen en una gala final.

A diferència dels anys anteriors, en aquesta edició la gala no serà al Liceu, sinó al Teatre Grec. A més, enguany, la recaptació és més solidària que mai: “Els beneficis de la gala es destinaran a la Fundació Ballet de Catalunya”, explica Leo Sorribes, director de l’IBStage. I agefeix: “És un projecte que estem intentant posar en marxa perquè Catalunya tingui la seva pròpia companyia de ballet i que, de moment, no existeix.”

Els espectacles de clausura se celebren el divendres 1 i el dissabte 2 de setembre a les 21:30 h. El Curs IBStage arriba així la novena edició, la cinquena a Barcelona després de 4 anys a Itàlia.