MARTA PUJOL, Museu d'Arqueologia de Catalunya "Aquesta exposició pretén apropar la història al públic familiar i infantil a partir de sis diorames, des de la prehistòria fins l'època medieval passant pels egipcis, els fenicis i els romans. I també un diorama només de dinosaures perquè entenguin els nens que els dinosaures i els homes no van conviure en el mateix moment." Al diorama de la prehistòria, s'hi representa una escena de cacera. S'hi pot veure també algunes de les activitats que feien, activitats domèstiques, etc. I, fins i tot, veiem que alguns dels personatges duen tatuatges, com molt probablement passava aleshores. Al diorama del món egipci, es mostra com era una momificació i tot el procés d'enterrament d'un personatge, per exemple, un faraó."

El Museu Arqueològic de Catalunya vol apropar la història al públic familiar. Per això, exposa escenes protagonitzades amb “clicks”. Les miniatures tenen molts detalls basats en documents històrics, com les armes dels homes prehistòrics o la cerimònia d’enterrament dels faraons. La mostra ha estat organitzada conjuntament amb l’associació Somos Clicks, que recupera aquestes joguines.

A més d’aprendre història, els més petits poden jugar en el mateix museu. Hi poden portar els propis clicks o utilitzar els que trobaran a la sala. Paral·lelament a l’exposició, s’ha programat dos concursos. Els nens i nenes poden recrear una escena històrica amb les seves joguines o grabar un vídeo.

L’exposició s’emmarca en l’agenda d’activitats que ha programat el museu per aquestes festes. ‘Play Stories’ es pot visitar fins al 15 de gener i l’entrada és gratuïta per als menors de 16 anys.