Dibuixar al carrer s’ha fet sempre. De fet, quan no existien les càmeres fotogràfiques era una pràctica encara més habitual que en l’actualitat. En els darrers temps, però, no és estrany veure gent amb un petit quadern i retoladors retratant elements d’interès de la ciutat. I cada cop és més normal veure persones que ho fan en grup, un fenomen que porta per nom “urban sketchers”. 

És el cas dels assistents al taller d'”urban sketching” que organitza el Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou, un dels equipaments municipals que ha incorporat el dibuix urbà en la programació. Els participants en l’activitat, que s’estrena aquest semestre, expliquen que, en molts casos, els agradava dibuixar al carrer però que no s’atrevien a fer-ho sols. Asseguren, a més, que els serveix per aprendre tècniques noves i, sobretot, per contrastar coneixements amb altres aficionats a l'”urban sketching”.

El Centre Cívic Can Felipa no és l’únic equipament municipal que ha apostat per aquesta nova moda. Casa Elizalde o el Centre Cívic la Sedeta, al Camp d’en Grassot, també s’han unit als tallers d'”urban sketching”.