En un comunicat enviat per la colla, s’assegura que en el decurs d’aquella actuació musical el cantant no va atendre les mesures de seguretat pactades prèviament i va ordenar moure els canons de confeti cap al castell; això va provocar enlluernaments i descoordinació als castellers provocant la caiguda del tres de set i lesions a diverses persones.

Com a conseqüència d’aquest fet, Castellers de Barcelona van demanar que el cantant fes una declaració pública de disculpa. A la carta de disculpa el cantant manifestava que “lamento l’incident, però al mateix temps congratular-me que la cosa no revestís major gravetat, i sobretot, que no hagi tingut majors conseqüències (…) Gràcies a la vostra col·laboració he pogut veure realitzat el somni de fer copular simbòlicament una sardana i un castell (…) Crec que vam fer un acte trascendent. Un fet històric.”

La carta finalitza afirmant “deixeu-me dir-vos que us vau portar com uns senyors: “ella”, la sardana, acabà abans i extenuada, vosaltres, “ell”, aguantàreu uns instants. (Dic això perquè hi ha qui, amb excessiva lleugeresa, ha interpretat l’esfondrament com a ejaculació precoç o “coitus interruptus)”.

Els Castellers de Barcelona lamenten haver pres aquesta mesura, però volen evitar que la situació es torni a repetir. La colla recomana al cantant Pau Riba que no faci públiques imatges dels Castellers de Barcelona en cap acte promocional o comercial.