Més de 10.000 persones podran accedir al concert inaugural, en què també actuaran els catalans No more lies, el cantautor californià Jeremy Jay, The Wedding Present i The Walkmen. Els directes d’aquest dimecres són l’aperitiu de quatre dies de música al recinte Fòrum, on el Primavera Sound espera arribar als 150.000 assistents.

Però el seguiment dels concerts no es limitarà al recinte. En aquesta edició moltes de les actuacions es retransmetran a través del canal de vídeo de Primavera TV a YouTube. Els concerts de The Cure, Wilco, Rufus Wainwright and his Band o Mazzy Star, que són alguns dels plats forts del cartell d’aquest any, es podran seguir en “streaming” o temps real arreu del món.

Molt més que música

L’oferta del Primavera Sound no es limita a la música. Una altra de les novetats d’aquesta edició és el desembarcament de Flatstock, una fira itinerant de pòsters de concerts realitzats per artistes plàstics que esdevendrà la major mostra d’aquest tipus que visita Europa. La Flatstock s’ubicarà al recinte Parc del Fòrum durant els dies que se celebra el festival. D’altra banda, fins al 3 de juny es pot visitar a la Virreina Centre de la Imatge una exposició gratuïta en què es mostrarà una selecció de més de 70 obres.

Altres escenaris del festival

Dins l’oferta alternativa destaca també la tercera edició del PrimaveraPro, trobada adreçada als professionals de la indústria musical, que se celebrarà a l’Hotel Diagonal Zero mentre duri el festival. La finalitat és canalitzar les sinergies que es produeixen entre professionals de diferents àrees del sector com ara discogràfiques, agències de reserves i mànagers, promotores,
distribuïdores i agències de comunicació, fires, festivals, premsa especialitzada o organismes dedicats a la promoció
cultural i exportació de la música.
De dijous, 31 de maig, a dissabte, 2 de juny, el Red Bull Tour Bus de Primavera al Carrer s’instal·larà a les portes del recinte Fòrum amb bandes nacionals i estrangeres que escalfaran motors durant les primeres hores de la tarda.