Aquest dimecres ha entrat en vigor la circular que permet als bars, restaurants o cafeteries programar música en directe amplificada i no només en format acústic. Per fer-ho, han de complir una sèrie de requisits com tenir un aïllament acústic com a mínim per a una emissió de 95 decibels. En cas de tocar a un habitatge, han de garantir que al dormitori dels veïns no se superin els 30 decibels entre les 7 h i les 23 h o els 25 decibels a partir de les 23 h.

Els locals també han de tenir un limitador de so, una doble porta i un cartell a l’entrada que informi del nivell sonor que hi pot haver a l’interior. A més, els bars, cafeteries i restaurants situats en zones de Ciutat Vella, Gràcia, l’Eixample i Sants-Montjuïc on es consideri que hi ha saturació d’espais de música en viu, no podran fer concerts més tard de les 23 h.

Per poder complir aquests requisits, properament s’obrirà una convocatòria de subvencions per valor de 400.000 euros per tal que aquests locals puguin fer estudis d’impacte acústic i les pertinents reformes, si fos necessari. La modificació de la normativa s’emmarca en el Pla per la música en viu a Barcelona, que està elaborant l’Ajuntament. Es tracta d’un projecte transversal que implica diferents departaments municipals així com associacions i entitats que treballen en aquest àmbit.

En aquest marc, es crearà una taula de mediació en què hi hagi representants de diferents àmbits del consistori, la Guàrdia Urbana, entitats del sector musical i representants de les entitats veïnals. També s’impulsarà la categoria d'”Espai de música viva” per reconèixer públicament la tasca que fan aquests locals.