JORDI TURTÓS, programador artístic de la Mercè Música "Ens agrada veure Barcelona sobretot com una ciutat curiosa, una ciutat que té una població a qui li agrada la música... Sobretot és curiosa, és a dir, independentment del que es pugui dir, a Barcelona li agrada les novetats, li agrada descobrir coses." CARLES CONESA, programador artístic del BAM "Hi ha molta electrònica aquesta any, però no només l'electrònica de club que es programa a l'espai del Fòrum sino una electrònica amb una sensibilitat més melòdica, més pop, Electrònica també per a escoltar, i no només per a ballar."

Durant les Festes de la Mercè, Barcelona s’omplirà de música per a tots els públics. La plaça de Catalunya, la plaça de Sant Jaume i l’avinguda de la Catedral seran els escenaris del Mercè Música i el Barcelona Acció Musical (BAM) comptarà amb els escenaris de la plaça Reial, plaça dels Àngels, plaça de Joan Coromines i l’Antiga Fàbrica Damm. El Fòrum acollirà escenaris de tots dos festivals i d’algunes emissores de ràdio, que també organitzen concerts a l’avinguda de Montjuïc. El recinte Fòrum, a més, també celebra l’Electro-BAM.

Mercè Música

Elliott Murphy i Fatoumata Diawara seran els representants internacionals del Mercè Música, encara que també destaquen els concerts de rumba de Los Manolos i de Peret a la plaça de Catalunya.

El rythm-and-blues de Los Mambo Jambo i The Excitements, el bugui-bugui de Lluís Coloma Septet, el funk de Los Fulanos, el rock de Smoking Stones i el folk de Petita Festa, la Cobla Catalana dels Sons Essencials i dels veterans Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, seran altres atractius del cartell.

El flamenc també tindrà representació, amb Sanjosex i Chicuelo i el Niño Josele amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

Burruezo i Bohèmia Camerata actuaran juntament amb la Coral Cyosella per presentar l’espectacle ‘Misticíssimus’, que combina cançons cantades en català, llatí i àrab clàssic.

Barcelona Acció Musical (BAM)

Standstill, Pau Vallvé, El Timbe, Los Hermanos Cubero, Fur Voice, Manos de Topo, The Tea Servants, The Suicide of Western Culture i els catalans Anímic seran els principals conjunts del cartell del BAM.

Les propostes estatals d’aquest festival estan formades per Havalina, Triángulo de Amor Bizarro, Disco las Palmeras!, els gallecs Unicornibot i Guerrera, Cuello, Pájaro, Oso Leone i Le Paradoy.

Les propostes internacionals estan encapçalades pels cantants de rap holandesos DOPE DOD; els colombians Systema Solar amb la seva cúmbia digital; els argentins Él Mató a un Policía Motorizado; els representants de Dinamarca Lucy Love i Copia Doble Systema; els americans Small Black; l’electrònica dels italians Aucan;l’esperat debut dels britànics Future of the Left i l’espectacle londinenc Highg Focus amb Mc’s Fliptrix, Verb T, Leaf Dog, Dirty Dike i DJ Madnice.

Un dels atractius del BAM d’enguany serà el descobriment de talents joves de la ciutat, com Boreals, que és una aposta del segell de referència electrònica Irregular. També destaquen com a descobriments els madrilenys Natos y Waor, que canten hip-hop, els portuguesos Batida o el prometedors SOHN.

L’Antiga Fàbrica Damm acollirà els Miles Kane, El Petit de Cal Eril i The Free Fall Band.

La programació de l’Electro-BAM inclourà les actuacions de Nehuen DJ, Cardopusher, Alizzz, Ville Rowland, Rusty Warriors, Addison Groove, Tai, Dorian Concept Live, Elektro Guzzi i Wolfram, que representen la ciutat convidada a les Festes de la Mercè 2013, Viena.

El BAM també acollirà una de les semifinals del Sona9, el concurs de músics emergents catalans, en què participaran Morgat Morgat, Satèl·lit i Copa Lotus.

L’edició d’enguany té un pressupost de 605.000 euros per a la programació artística.