EllesMusic, el cicle de concerts de dones que pretén visibilitzar la bretxa de gènere en la indústria musical, ha encetat la segona edició. Joana Serrat, Belén Kay i Loli Zazou han actuat en una jornada durant la qual ha tingut lloc també un debat sobre com combatre l’escletxa de gènere en entorns musicals i tecnològics.

EllesMusic està organitzat conjuntament per la promotora de concerts Houston Party i l’entitat DigitalFems, que treballa per una major presència de dones en entorns tecnològics. Al debat, celebrat entre l’actuació de Belén Kay i Joana Serrat, hi han participat Natalia de Jesús, de Houston Party i EllesMusic; Carmen Zapata i Celia Carrillo, de l’associació Mujeres de la Industria de la Música (MIM); Georgia Taglietti (shesaid.so); i Thais Ruiz de Alda, de DigitalFems, en qualitat de moderadora.

Promoure la diversitat

Al matí, a porta tancada, 20 expertes de perfils diversos (professionals de la música, usuàries, tecnòlogues, científiques de dades) s’han reunit per debatre sobre quin ha de ser el full de ruta per promoure la diversitat en la música. “Hi ha moltes dades, invisibilitzades, que demostren que hi ha una bretxa de gènere“, explica Thais Ruiz de Alda, de DigitalFems. “Un estudi de MIM revela que les dones reben un 40 % menys de salari mitjà, per bé que la SGAE digui que és només un 20 %. Les dades indiquen també que, per exemple, els homes reben el 84 % dels premis i les dones només el 16 %”, afirma Ruiz de Alda.

Les properes cites d’EllesMusic aquest 2022 són el 25 de març, amb actuacions de Muñekitas: Rakky Ripper, LVL1 & Cerescente, i el 5 de maig, amb Lido Pimienta.