Isabel Coixet ha presentat als Cinemes Verdi la seva darrera pel·lícula, ‘Elisa y Marcela’. A l’estrena hi han assistit també les actrius protagonistes, Natalia de Molina i Greta Frenández, i la resta del repartiment (Francesc Orella i Lluís Homar). El film, basat en fets reals, narra la relació lèsbica entre dues dones (Elisa Sánchez i Marcela Gracia, Natalia de Molina i Greta Fernández a la ficció) a la Galícia de principis del segle XX. Per poder estar juntes, l’Elisa va adoptar una identitat masculina (Mario) i així van aconseguir casar-se a Portugal. Però les van descobrir i empresonar. En van escapar i van passar a l’Argentina, on se’ls va perdre la pista. Feia 10 anys que Isabel Coixet intentava dur a la pantalla la història. Finalment ha estat possible gràcies a una coproducció amb Netflix com a soci.

Als cinemes abans que a la plataforma

A la Berlinale, on es va presentar el mes de maig, un grup de distribuïdors alemanys va fer pressió perquè fos retirada de competició, atès que es considerava una producció per a televisió. Finalment el festival va obtenir garanties que la pel·lícula es projectaria en sales de forma limitada. A l’estat espanyol ‘Elisa y Marcela’ només es projecta uns dies als Verdi, a Madrid i a alguns cinemes de Galícia, abans del 7 de juny, quan passarà a estar disponible a la plataforma de Netflix.

A la projecció especial als Verdi no hi ha faltat la catifa vermella i convidats, sobretot del món del cinema. Hi havia, no per casualitat, actrius i actors implicats en sèries de Netflix, com Ingrid Rubio, Anna Moliner o Marc Martínez.