L’Escola Massana es va traslladar a l’antic edifici de l’Hospital de la Santa Creu el 1935. S’hi havia d’estar de manera provisional però ha acabat ocupant-lo durant 82 anys. Per les seves aules hi han passat passat milers d’alumnes, aprenents de tot tipus d’arts i oficis. Per a molts, estudiar en un edifici del segle XV ha estat un motiu més per escollir la Massana.

“És com estar en un llibre d’història o en una pel·lícula”, explica Marc Iagos, professor del centre. “Hi ha molts professors jubilats que sempre han dit que les parets de l’Escola Massana inspiren”, afegeix.

Tot i això, Marc Iagos, com la resta de docents i el director del centre, Xavier Capmany, assenyala que el canvi a la nova seu era totalment necessari. Les instal·lacions actuals eren caòtiques, incòmodes i obsoletes. No estaven, per exemple, adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

“Jo sempre faig la broma que incomplíem no una norma, sinó totes les normes”, explica Campany. “A l’escola hi ha molts tallers, que avui en dia necessiten moltes mesures de seguretat que aquí no teníem”, afegeix.

Al setembre, amb l’inici del curs vinent, s’estrenarà el nou edifici de l’Escola Massana, situat a la plaça de la Gardunya, al darrere del Mercat de la Boqueria. Es tracta d’una nova seu moderna, plenament equipada i accessible.

Festa de comiat de la seu del carrer de l’Hospital

Aquest divendres l’Escola Massana celebrarà el comiat oficial de l’antiga seu amb una festa oberta a tothom i amb activitats molt diverses. Començaran a les 10 del matí i s’allargaran fins a dos quarts de tres de la matinada.

Es podrà visitar l’escola, hi haurà concerts, es regalaran pòsters de record als assistents i, el més llaminer, es podrà assistir i participar en l’última sessió de retrat amb model a l’antiga seu.