El renovat Teatre Principal inicia temporada aquest dimecres amb la representació de ‘Lío Ibiza’, un espectacle de cabaret que té l’al·licient que inclou sopar al restaurant de l’amfiteatre. El pròxim dia 19 serà el torn de la Sala Latino, dins del mateix edifici, dedicada als muntatges de petit format. L’històric recinte recupera les funcions després de set anys d’inactivitat.

El Principal, en desús des de 2006, estrena temporada i director artístic, Toni Albà, qui s’ha encarregat de pensar una programació diferent per encarar la situació de crisi que viu el món cultural. El teatre més antic de Barcelona, inaugurat el 1597 i que s’ha renovat recentment, acollirà espectacles musicals, infantils i també cinema. El primer de tots serà el cabaret ‘Lío Ibiza’, després del concert inaugural de reobertura celebrat durant les Festes del Roser.

Una altra de les novetats és que es recupera l’oferta d’un programa doble un dia a la setmana. Aquesta és una tradició dels inicis del teatre i ofereix, pel preu d’una entrada, assistir a dos espectacles teatrals.

La Sala Principal, amb capacitat per a 900 persones, acollirà els espectacles de gran format. S’hi podran veure concerts, obres teatrals, musicals i produccions com ‘Lío Ibiza’, en la qual es pot sopar al restaurant de l’amfiteatre i assistir a la funció. L’oferta gastronòmica va a càrrec del xef Pau Barba.

Un altre dels espais, la Sala Latino, començarà temporada a partir del dimarts dia 19, amb un programa dedicat al teatre, cinema, música en directe, matinals infantils, paròdies, imitacions, monòlegs i comèdies de petit format. Alguns dels espectacles que ja s’han confirmat són ‘Mali Vanili, lo nostre no funciona’, de la Companyia Mali Vanili; ‘El pensador de barra lliure’, de Senyor Bohigues i diriguit per Guillem Albà; ‘Brots’, de Toni Albà, Fermí Fernandes, Gerard Domènech i Xavier Macaya, i l’obra ‘I ara què?’, de Pep Plaza.