‘Goodbye Barcelona’, segons Empar López, és la gran aposta del Teatre del Raval per a aquesta temporada. El musical, dirigit per Fran Arráez, representa “un acte de solidaritat i justícia” amb les Brigades Internacionals. Segons el mateix director, és “un musical contra la pèrdua de la memòria”.

La representació de l’obra, de Judith Johnson i Karl Lewkowicz, és la culminació d’un procés de traducció, de càsting i de finançament mitjançant una campanya de micromecenatge al portal Verkami, mitjançant la qual ves van recollir 6.610 euros per a la realització de l’obra. Segons Lewkowicz, és “un somni” poder estrenar aquesta obra a Barcelona, després d’haver estat representada l’any 2011 a l’Arcola Theatre de Londres amb el suport de l’Arts Council of England i l’International Brigades Memorial Trust.

Per escriure l’obra els autors es van trobar amb sis brigadistes supervivents de la guerra i amb el doctor Moisès Broggi, que va atendre els brigadistes ferits durant la batalla de l’Ebre. Està previst que ‘Goodbye Barcelona’ es mantingui a la cartellera del Teatre del Raval fins al Nadal, amb representacions de dijous a diumenge.