New Order, els considerats els pares del pop electrònic, obriran el Sónar. Són un dels principals reclams com també ho és ella... L'extravagant Lana del Rey. Són alguns dels noms propis d'un festival que a partir de dijous convertirà Barcelona en la seu de la cultura electrònica... "Després de passar per llocs com Sud-àfrica, el Brasil o el Japó, un Sónar més que consolidat torna a casa i ho fa al lloc de sempre, prop del CCCB i del MACBA, aquí es faran part de les 150 activitats previstes." Un festival que arriba acompanyat de xifres que aporten una mica d'optimisme en els temps que corren. S'hi esperen 80.000 visitants, penjar el cartell de complet als hotels i uns beneficis per a la ciutat que poden superar els 53 milions d'euros. Xifres que ajuden a mantenir les aportacions econòmiques que hi fan les administracions. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La cultura no és despesa, la cultura és una eina bàsica de generació de riquesa d'un país i el Sónar és un element de creació de riquesa." FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "El Sónar jo diria que és l'artífex cultural més sòlid que ha generat la ciutat en els últims 20 anys, més sòlid i més renovador." El Sónar es fa gran, es professionalitza i amplia l'oferta per als professionals de les indústries creatives. El Sónar Pro atraurà 900 empreses d'aquest sector de 50 països diferents.

En la presentació oficial del festival, s’ha destacat la font de riquesa, promoció i creació de llocs de treball que suposa aquesta fita musical per a Barcelona, que es converteix durant uns dies, segons l’alcalde, Xavier Trias, en la capital de la cultura, la creativitat i la innovació.

El festival, que enguany retransmetrà 17 actuacions a través del seu canal de YouTube, presenta uns continguts que es renoven constantment i amb el rerefons de l’experimentació musical. El vincle entre música electrònica i la creació tecnològica, són els pals de paller del esdeveniment, amb New Order com un dels plats forts del festival que reserva també un espai per a les noves icones, i aquest any l’aposta és Lana del Rey.

SonarPRO

Com a novetats, els alumnes de final de postgrau de la Universitat Pompeu Fabra presentaran els seus projectes al SonarPro, la plataforma del festival per visualitzar, experimentar i conèixer les principals novetats del sector de la tecnologia aplicada a la creació. A més, és una àrea que permet a professionals i públic estar al dia de les innovacions tecnològiques de les empreses del sector i industries creatives, a través de la presentació de productes, conferències i trobades professionals.

El MACBA, un nou espai

A més, aquest any el festival s’estén al MACBA, amb l’exposició de Rita Mc Bride i Game Of Light. Rita McBride treballa amb el llenguatge de l’escultura. A “Oferta pública / Public Tender” hi presenta algunes de les seves escultures més emblemàtiques, seleccionades per la capacitat específica de qüestionar la producció i percepció públiques de la cultura. Mentre que algunes obres de McBride reintrodueixen formes amb dimensions i materials insòlits, d’altres deriven més directament del disseny i l’arquitectura. La mostra de McBride compta, a més, amb la presència de Game Of Life, un sistema de so Wave Field Synthesis de 192 altaveus que proporcionen una experiència sònica totalment immersiva.

L’espai dedicat al cinema, el SonarCinema, projectarà més de vuit pel·lícules, com ‘The Chemical Brothers’, ‘Chilly Gonzales’ o ‘A Tribe Calles Quest’. A més, enguany el Sònar col·labora amb la Galeria d’art MUTT del Born i el CosmoCaixa.

El Sónar fa cinc anys que viatja pel món i enguany ho ha fet per Sud-àfrica, el Brasil i el Japó.