Els zombis són els protagonistes del saló. En aquest taller de maquillatge tenen les claus per transformar els visitants en morts vivents. ADRIÀ CLOSA "Sang, estar brut, suposo... no ho sé, caminar una mica així estrany...". JUAN CARLOS LÓPEZ "Hi ha qui vol que faci fàstic, o que doni por... aquest és una mica fastigós". Aquí tothom pot fer realitat el seu somni. Des de fer-se una fotografia amb el seu heroi fantàstic i fins a interpretar una escena d'un dels seus còmics preferits. JAVIER GARCÍA "Veníamos aquí a hacernos fotos con el martillo de Tor y el escudo del Capitán América, estamos hartos de verlos en los cómics. Es algo que nos gusta y tener el martillo de Tor en la mano, mola". El saló vol ser la prèvia de Sant Jordi. L'oferta de llibres és enorme i des de primera hora els visitants ja feien cua per aconseguir autògrafs dels autors. CARLES SANTAMARIA, director del Saló del Còmic "El còmic com a indústria editorial forma part de la indústria del llibre i la volem reivindicar i precisament si una cosa té la indústria del còmic és la seva qualitat en l'edició". Perquè els més petits s'iniciïn en aquest món, aquí també podem trobar aquests còmics per a nens de tres anys. L'exposició del Tarzan, sobre els gats més dibuixats, com en Garfield a en Doraemon, o una mostra sobre la reproducció del 23 F, posen el punt final a aquesta cita anual per a tots els amants del còmic.

El Saló del Còmic obre portes aquest dijous a la Fira de Barcelona. Fins diumenge s’hi presentaran les principals novetats del món de les vinyetes, cada vegada més relacionat amb els productes audiovisuals. Els zombis protagonitzen bona part d’aquesta 29a edició.

Tarzan és una altra de les estrelles del Saló del Còmic amb una exposició que recorre les diferents adaptacions que s’han editat del clàssic creat per Edgard Rice Burroughs. Amb la recuperació d’aquest material, la mostra també posa de manifest la importància de la conservació del material antic.

Espai solidari amb el Japó

L’edició d’enguany se solidaritza amb les víctimes del terratrèmol del Japó i acull una exposició de dibuixos que se subhasten a Internet per recaptar fons. També hi haurà un espai dedicat als gats, les històries dissenyades pel cop d’estat del 23-F i els zombis. Aquests personatges protagonitzen una exposició, un taller de maquillatge, un concurs i una triple sessió de pel·lícules al cinema Urgell.

Més enllà dels personatges de ficció, el saló presentarà la primera botiga virtual d’Espanya dedicada a la venda de còmics en format digital. El sector és conscient de la relació que existeix entre els còmics i el consum de productes audiovisuals així com amb els videojocs, molt presents a la fira.

Descomptes amb el carnet de les biblioteques

L’entrada al saló costa sis euros, però gràcies a un conveni amb les biblioteques públiques de la Generalitat, els usuaris que tinguin el carnet d’aquests equipaments poden adquirir l’entrada per quatre euros.