Prop de 200 expositors, entre nacionals i internacionals, es trobaran en la 35a edició del Saló del Còmic, que guanya un 10 % de superfície i una nova distribució d’espais. Hi ha quatre zones diferenciades: la dels expositors; la carpa d’autors, amb 26 autors estrangers convidats, entre ells Bryan Talbot i Dave Gibbons, i dues zones més dedicades a exposicions.

El primer que es troba el visitant del Saló del Còmic, instal·lat al recinte firal de la plaça d’Espanya, és un caça MiG-15 utilitzat a la guerra de Corea. És el primer tast de “Còmics en vol”, l’exposició estrella d’aquesta 35a edició. La mostra explica la relació entre el món de l’aviació i els tebeos a través d’aeronaus reals ubicades en un gran espai que simula un hangar. Hi ha un helicòpter de la guerra del Vietnam, una rèplica del Monocoque Hedilla que va fer el primer vol de Barcelona fins a Palma, i una rèplica d’un Xato, el nom popular de l’avió que els russos van enviar al govern de la República per fer front a l’aviació italiana i alemanya durant la guerra civil.

Les exposicions són un dels plats forts del saló. A banda de la mostra sobre aviació, també n’hi ha una altra d’homenatge al ‘TBO’, la històrica revista que acaba de complir 100 anys, i una mostra de vinyetes dedicada a Donald Trump, amb humoristes nacionals com Forges i Manel Fontdevila, però també d’internacionals. Entre els 26 autos convidats destaquen dos anglesos: Bryan Talbot, considerat el pare de la novel·la gràfica britància, i Dave Gibbons, l’il·lustrador del guardonat “Watchmen”.

En total 50.000 metres quadrats dedicats al còmic en el que segons el director del saló, Carles Santamaria, és el certamen “més ambiciós de tota la història”. El llistó és alt, l‘any passat es va batre un rècord de visitants, amb 118.000 persones.

Escolteu aquí la connexió en directe amb el Saló del Còmic al programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: