El director Agustí Villaronga s’ha enfrontat al repte de la productora Isona Passola de portar al cinema la novel·la ‘Incerta glòria’, de Joan Sales. Per poder encabir aquesta llarga i complexa història en una sola pel·lícula, Villaronga s’ha centrat en la relació dels quatre protagonistes i les relacions d’amor que s’hi estableixen, amb una Guerra Civil que els persegueix.

El llargmetratge, que arribarà als cinemes aquest divendres, està protagonitzat per Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí y Núria Prims.

Sinopsi

Front d’Aragó, 1937. El Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix la Carlana (Núria Prims), una vídua de la qual s’enamora i que aconsegueix convèncer-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca.

El millor amic del Lluís, el Juli Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat.

Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.