La versió en pel·lícula d”Incerta glòria’, de Joan Sales, arribarà als cinemes aquest divendres. Isona Passola ha tornat a encarregar a Agustí Villaronga l’adaptació d’una novel·la catalana com ja va fer amb ‘Pa negre’.

El director Agustí Villaronga s’ha enfrontat al repte de la productora Isona Passola de portar al cinema la novel·la ‘Incerta glòria’, de Joan Sales. Per poder encabir aquesta llarga i complexa història en una sola pel·lícula, Villaronga s’ha centrat en la relació dels quatre protagonistes i les relacions d’amor que s’hi estableixen, amb una Guerra Civil que els persegueix.

El llargmetratge, que arribarà als cinemes aquest divendres, està protagonitzat per Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí y Núria Prims.

Sinopsi

Front d’Aragó, 1937. El Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix la Carlana (Núria Prims), una vídua de la qual s’enamora i que aconsegueix convèncer-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca.

El millor amic del Lluís, el Juli Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat.

Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.