La Comissió de Festes de la Plaça de la Farga és l’encarregada de realitzar el ninot enguany, ja que el santsenc Pitu Alcover, qui ha creat el ninot els darrers anys, no podia fer-ho. Des de la comissió expliquen que per crear el ninot s’estan utilitzant diferents materials com fusta, teles metàl·liques, roba o paper de diari. A més, Sa Majestat anirà acompanyat del drac de Gaudí, una torre de la Sagrada Família i un bus turístic, realitzats amb cartró, ampolles de plàstic, paper de diari i pintures.

Amb aquesta temàtica pretenen fer crítica del turisme de masses que visita la ciutat. Tot i això, defensen que el que sí que els interessaria és que “en lloc del turisme de borratxera, vingués turisme de més qualitat”.

La rua de Carnaval es farà el 25 de febrer pels carrers de Sants. Les 30 comparses participants seran qualificades per un jurat que s’encarregarà d’adjudicar diversos guardons: la millor comparsa, la comparsa més crítica i la millor coreografia. Els premis s’entregaran l’1 de març a les Cotxeres de Sants.