El president del grup Lauren, Antoni Llorenç, ha explicat que després d’aguantar la baixada d’espectadors durant tres o quatre anys la situació s’ha tornat insostenible i no han trobat una altra sortida que abaixar la persiana. Llorenç ha posat d’exemple que aquest dimecres, van anar al cinema 200 persones, fet que representa el 7,5% de l’ocupació.

La sala del carrer de Bailèn va obrir fa 17 anys sota el nom de Cine Texas. Actualment, hi treballaven sis persones. Lauren mantindrà els cinemes de la plaça de la Universitat i d’Horta.

Un degoteig de cinemes que tanquen

El tancament dels Lauren Gràcia és una mala notícia per als cinèfils, però no és la primera sala que ha hagut de tancar.

L’últim cas va ser el dels cinemes Urgell. El grup Balañá el va tancar el 30 de maig passat . Amb un aforament de 1.832 espectadors, era una de les sales històriques de la ciutat. Enguany hauria celebrat 50 anys.

El 2012 es va acomiadar el cinema Renoir Les Corts per pèrdues econòmiques i, un cop més, per la manca de públic. Amb el tancament, es va perdre una de les sales on es podien veure pel·lícules en versió original subtitulada. Altafilms manté actualment el Renoir Floridablanca.

El grup Lauren va haver de tancar el cinema de Sant Andreu el 2011. La decisió també es va prendre inesperadament. De fet, els 13 treballadors ho van saber amb una trucada telefònica el mateix dia de la clausura.