L’entrada al festival és gratuïta, com també ho era la inscripció per participar a la trobada de bateries que s’ha fet aquest migdia. Però el ritme no s’ha acabat encara al Moll de la Marina, perquè aquesta tarda hi actua el grup de percussió i dansa Ketubara. També hi ha capoeira amb el grup Cordão de Ouro, que des de 2009 practica a Barcelona aquesta barreja d’esport, música i expressió corporal.

El programa de concerts per a aquesta tarda arrenca amb la cantautora Thaïs Morell, que fusiona el jazz i la bossa nova amb els ritmes més populars i folklòrics del Brasil. També pugen a l’escenari d’aquest festival els Baião Brasil, un grup format el 2008 a Barcelona pel cantant Denis Ferreira amb un altre brasiler, un xilè i un mexicà. Toquen ritmes com el côco, el chote o el chachado. De la seva banda, Larissa Baq, compositora i multiinstrumentista de Sao Paulo, presenta un concert únic amb una àmplia gamma d’influències i relectures de grans clàssics de la música popular brasilera. I Nêga Lucas, brasilera establerta a Barcelona, fusiona la samba amb la música llatina, afrobrasilera i el jazz.

Aquesta és la quarta edició d’aquest festival de cultura brasilera, organitzat per l’associació Diversia. Els organitzadors destaquen el vincle cada cop més important que uneix Barcelona i el Brasil, no només des del punt de vista cultural sinó també econòmic. El primer Dia del Brasil a Barcelona es va celebrar el 2009 al Parc del Nus de la Trinitat i els següents ja s’han fet al Moll de la Marina, que ja és tradició que un dels primers diumenges de setembre adopti l’ambient d’una platja de Bahia.