Joan Margarit, Antoni Clapés, Víctor Obiols, Luis García Montero, Marta Pessarrodona, Josep Pedrals o Flavia Company són alguns dels escriptors que hi participen i que ofereixen recitals durant els tres dies que dura aquest mercat cultural. La intenció és donar conèixer la poesia a tots els públics, fins i tot aquells que creuen que no els agrada. Des de l’organització asseguren que la poesia agrada a tothom però que moltes vegades la gent no ho sap per desconeixença. Amb aquest mercat pretenen apropar a la ciutat tot el món de la poesia, així com ja ho van fer amb la fotografia i les il·lustracions. 

Entre les veus que se sentiran recitar poesia també hi ha altres personalitats destacades del món de la cultura, com Ariadna Gil, Chantal Aimée i Montse Guallar.

L’Utopia Markets Poesia inclou també una programació diversa que combina la poesia amb altres disciplines artístiques com el videoart, la música o la performance. Hi ha també taules rodones, presentacions de llibres o projeccions, entre altres activitats.

L’entrada té un cost de tres euros i hi ha diferents parades on també es pot comprar l’obra dels artistes que col·laboren amb el projecte.