Una dècada ha estat temps suficient perquè la fira LOOP es faci gran. Des d’aquest dijous i fins dissabte se celebra la desena edició d’aquesta mostra, que creix any rere any. Aquest 2012 ha augmentat el nombre de galeries participants (un total de 46 on hi haurà representats 13 països) i hi participaran un total de 55 artistes que mostraran els seus vídeos a les habitacions de l’Hotel Catalonia Rambles.

La novetat aquest any és que acompanyarà el LOOP el congrés Screen Forum Pro, un certamen professional d’àmbit internacional dedicat únicament i exclusiva al videoart, un espai en què es reflexionarà sobre les perspectives i els desafiaments en relació amb la producció actual de pel·lícules i vídeos d’artistes. La trobada reunirà més de 25 personalitats del món de l’art.

Termòmetre de les tendències del videoart contemporani

Aquesta podria ser la millor de totes les edicions celebrades fins ara d’aquesta fira de la videocreació. Aquest any ha augmentat el nombre d’estrenes (21 en total, més del doble de l’any passat), fet que permetrà prendre el pols internacional a les noves tendències del videoart. L’increment del nombre de galeries que exposen és un símptoma que la fira s’ha convertit en un esdeveniment imprescindible per als interessats a conèixer, veure i comprar les darreres produccions en videoart. Els preus de les peces oscil·laran entre els 1.400 i els 20.000 euros. El preu de l’entrada serà de 10 euros per al públic general i de cinc per als estudiants.