300 escultures de 150 artistes europeus en una mateixa exposició: "Una mica d'escultura, si us plau". Aquesta és l'aposta que fa el Museu Europeu d'Art Modern per tal de reivindicar el paper de l'escultura europea del segle XX. JOSÉ MANUEL INFIESTA director MEAM "L'escultura del segle XX és una gran oblidada potser pel triomf de l'abstracció i la destrucció de la forma, ha ocupat tot l'àmbit artístic del segle XX. Els artistes que han continuat amb la seva tasca d'art figuratiu o més fidels a la tradició han quedat relegats perquè no han estat de moda" En l'exposició, creada amb fons propis de la "Fundació de les Arts i els Artistes" podem veure obres de Bartholomé, Meunier, Rodin, Bourdelle, Dalou i obres de l'Art Nouveau i de l'Art Déco". Es tracta d'un recorregut per la història del segle XX a través d'escultors que no sempre han pogut gaudir de reconeixement. També es busca ressaltar el paper de la dona com a artista i la rellevància que té dins del món de l'art. "Aquesta exposició serveix per obrir al gran públic una finestra i dir "Carai, quina quantitat de gent important existeix i no sabíem". Per mi és com una bocanada d'aire fresc que arriba en un món de l'art que potser està massa repetitiu, repeteix sempre el mateix, sempre són els mateixos icones, sempre són els mateixos noms que estan de moda i necessita una mica de renovació." Les obres, que també estan a la venda, es podran veure al MEAM fins al 12 d'octubre.

Sota el títol “Una mica d’escultura, si us plau”, el MEAM presenta 300 escultures de 150 artistes europeus en una mateixa exposició per tal de reivindicar el paper de l’escultura europea del segle XX.

En l’exposició, creada amb fons propis de la Fundació de les Arts i els Artistes, es poden veure obres de Bartholomé, Meunier, Rodin, Bourdelle i Dalou i també de l’Art Nouveau i de l’art déco. També podem trobar obres dels períodes d’entre guerres amb artístes com Bourdelle, Dejean, Drivier o Klimsk.

Es tracta d’un recorregut per la història del segle XX a través d’escultors que no sempre han pogut gaudir de reconeixement.

L’exposició també busca ressaltar el paper de la dona com a artista i la rellevància que té dins del món de l’art. Per això, hi ha exposades obres de les artistes Olga Behr, Marie-Jo Bourron, Dagmar Dadie-Roberg o Claire Colinet.

Les obres, que també estan a la venda, es podran veure al MEAM fins al 12 d’octubre.