L’objectiu de l’OFF Concurs, les activitats paral·leles del Maria Canals és, segons l’organització, “trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació amb la música en general i, concretament, amb el piano”. Un instrument que “encarna la sacralització d’una determinada música considerada culta i difícil”.

Des del Maria Canals volen acabar amb aquesta percepció i, per això, des de fa anys, instal·len als carrers de Barcelona diversos pianos de cua perquè qui ho vulgui, en sàpiga o no, pugui asseure’s a tocar-lo.

A més del de Diagonal, aquest dissabte se n’instal·laran 10 més al llarg del passeig de Gràcia que es podran tocar a partir de les 10 del matí. El 7 d’abril serà el torn de la plaça Reial. Allà es farà la tradicional Marató del Piano, en què col·laboren la Fundació Setba i l’Associació de Comerciants de la Plaça Reial. A més dels pianos, es farà una intervenció pictòrica sobre un piano de cua enmig de la plaça a càrrec de l’artista Philip Santon.