“Just davant nostre”, que s’inagurarà el 23 de gener, és una de les nou exposicons temporals que forma part del nou programa del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) 2014. També hi haurà una mostra monogràfica dedicada a Xavier Ribas i una exposició sobre l’obra de l’artista italiana Carol Rama. Totes tres propostes estaran complementades per “exposicons de gabinet”, que eixamplaran la mirada cap a l’arquitectura o el disseny, i ho faran gràcies a les obres d’Ignasi de Solà-Morales, Oskar Hansen o el Grup R.

També es podrà visitar una mostra sobre el treball de la darrera dècada d’Antoni Abad, un dels artistes catalans amb més ressò internacional.

Art & Language, és una mostra patrocinada per la Fundación AXA i que també forma part de la nova programació, així com les presentacions d’exposicions simultànies amb el MNAC.

Aquest any, també, s’atorgarà el segon Premi Fundació Han Nefkens – MACBA d’Art Contemporani i es presentarà l’obra de l’artista guanyadora de la primera edició, l’egípcia Iman Issa.

D’altra banda, el MACBA seguirà exhibint les seves col·lecions a altres museus com el de Monterrey, a Mèxic, o el de Lisboa, a Portugal.

L’equip directiu del MACBA va presentar el mes d’abril passat els seus òrgans de govern en un Pla Estratègic 2013-2017, el qual preveia noves formes de finançament que passen, entre d’altres, amb l’ampliació del museu amb els edificis del Convent dels Àngels.