Lluís Pasqual ha assegurat que la temporada passada ha estat la millor del Lliure, amb un 75% d’ocupació. S’ha arribat als 89.200 espectadors, gairebé 16.400 més que la temporada anterior, i els abonaments han augmentat un 40%.

Com a novetat, el Teatre Lliure ha anunciat la creació d’una nova companyia formada per sis artistes joves, La Kompanyia. Aquest nou projecte presenta tres espectacles a tres veus d’estils diferents que mostren diverses maneres de veure la realitat que ens envolta. La Kompanyia serà l’encarregada d’obrir la temporada del Lliure de Gràcia. Ho farà amb l’obra ‘La revolució no serà tuitejada’, dirigida i escrita per Jordi Casanovas, Pau Miró i Guillem Clua. Paral·lelament, ‘Recordant la Fedra’, de Salvador Espriu, inaugurarà el 9 de setembre l’espai de Montjuïc per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor.

Dins la programació dels més de 30 espectacles programats destaca l’adaptació d”Els dies feliços’, de Samuel Beckett, sota la direcció de Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarassau. També es representarà ‘Adiós a la infancia, una aventura de Marsé’, amb textos de l’escriptor barceloní Juan Marsé, música de Jaume Sisa. El muntatge el dirigirà Oriol Broggi.

A banda, a partir d’aquesta tardor el Teatre Lliure té preparada una exposició dedicada a la memòria de l’actriu Anna Lizaran que es farà en dos espais: el Mercat de les Flors i el Palau Robert. Al novembre també hi haurà un taller sobre el teatre de Federico García Lorca, dirigit pel mateix Lluís Pasqual.

El Lliure ampliarà horaris sota el format Fora d’Hores. Totes aquelles funcions que demanen un temps i un espai diferents s’encabiran, per exemple, en sessions golfes. També s’aprofitarà alguna data especial per sumar-se a la celebració de l’Any Carmen Amaya. La ballarina Sara Baras farà una classe de flamenc amb la col·laboració dels alumnes de l’Institut del Teatre.