Segons el vicepresident del Gremi de Llibreters de Catalunya, Jeroni Boixareu, igualar les vendes de l’any passat ja ho consideren una bona facturació. Boixareu ho ha explicat durant l’entrevista als informatius matinals de BTV.

El dia de Sant Jordi de 2012 es van vendre un milió i mig de volums, però l’inici de l’any no ha estat bo, i ha caigut la facturació. Per aquest motiu, els llibreters tenen moltes expectatives posades en la jornada d’enguany. De fet, la facturació de Sant Jordi equival a entre el 8% i el 10% de la de tot l’any.

La venda de llibres digitals, un sector que creix en oposició a la davallada del llibre de paper és un fet anecdòtic durant la jornada de Sant Jordi, segons Boixareu. Els ciutadans opten, avui, per passejar, fullejar i comprar.

L’altra qüestió de què ha parlat Boixareu ha estat sobre la regularització de les parades de la Rambla, que per primera vegada limita l’espai als floristes el passeig. El vicepresident del Gremi ha dit que aquest canvi ha afectat directament algunes llibreries que estan ubicades als voltants de la Rambla i que aquest any no tenen autorització per exposar en el perímetre que estableix la normativa actual. Per això, el Gremi treballarà perquè l’any que ve no hi hagi cap conflicte.