Segons Juli Capella, comissari de l’exposició, es vol trencar amb la idea que el disseny “és molt costós, d’autor, que és per a sibarites”. Capella assegura que això no és cert, i ho demostra assenyalant tot allò que conté la mostra. “Fem servir objectes que no han nascut sols, algú els ha pensat i produït; des d’un tovalló molt humil fins a la més sofisticada màquina d’esferificació. Tot ha estat dissenyat i ens fa la vida més còmode”, explica.

Però no tot es redueix als utensilis que utilitzem per cuinar. L’art també es pot aplicar al propi menjar: per crear l’oliva farcida, un industrial alcoià va pensar primer com seria el producte i després ja va inventar un aparell per desossar-la més fàcilment. El comissari creu que aquesta exposició marca l’inici d’una nova època, en la qual es dona la mateixa importància a l’aliment i al seu envàs o suport per consumir-lo. “A partir d’ara, el propi xef pensa en quin és el seu producte, quin és el seu plat, però també en quin és el seu contenidor. Això ha arribat per quedar-se. Per què? Perquè ara cada restaurant vol tenir els seus estris igual que ha triat la seva decoració i el seu mobiliari”, assenyala Capella.

Les 250 peces que conté la mostra estaran acompanyades d’activitats i debats amb xefs de renom, com Ferran Adrià o Jordi Roca, i dissenyadors coneguts internacionalment com Javier Bonet o Martí Guixé.