El Top Ciència és un nou espai del CosmoCaixa que vol apropar la recerca i la investigació als ciutadans. L’estrena s’ha fet amb dos projectes: un de dedicat a la vacuna de la sida i l’altre, a la criptografia quàntica. Cada sis mesos es renovaran les exhibicions de la sala amb nous projectes científics.

Els visitants del CosmoCaixa poden posar-se en la pell d’un investigador quan trepitgin la nova sala Top Ciència. L’espai s’ha inaugurat amb dos projectes de recerca, un de dedicat a la vacuna de la sida -Quan tindrem la vacuna contra la sida?-, i l’altre, Vers unes comunicacions ultrasegures, dedicat a la criptologia quàntica.

Per apropar la recerca d’una forma atractiva es proposen experiments i la resolució dels enigmes amb interactius i videojocs. Els investigadors expliquen també la seva experiència personal i en quin moment van decidir convertir-se en científics. A més, cada projecte presenta una visita virtual per les instal·lacions del laboratori que desenvolupa la investigació. L’espai, situat a la sala permanent del museu, renovarà les exhibicions cada sis mesos.