A poc a poc tornen a formar-se cues a les emblemàtiques escales del Cinema Maldà, però encara són curtes. Aquest diumenge, un dels dies forts per al cinema, una quarantena de persones han omplert una sala amb capacitat per a 175 espectadors. Els números han millorat des que fa dues setmanes van fer una crida als seus seguidors, però la situació continua sent complicada. XAVIER ESCRIVÀ, programador i encarregat del Cinema Maldà "Han sortit molts cinemes nous, el Zumzeig, el Texas, el Boliche... i nosaltres ens havíem quedat una mica apagats i la gent pensava 'està aquí el Maldà' però no venien. Llavors hem fet aquest SOS i la gent hi està responent." Durant l'últim trimestre de l'any passat, la mitjana diària d'espectadors no arribava a una quinzena, i amb els pocs ingressos que tenien no podien cobrir el lloguer ni el sou dels dos treballadors que mantenen la sala. Per això van alertar els seus clients i van posar en marxa noves ofertes, com els packs de Nadal, que n'han venut més de 200, o la possibilitat de fer-se socis del cinema i gaudir de preus i sessions especials. CONCHITA SOLANO, clienta "Me n'he fet sòcia i així ajudo. Jo ja ho dic als meus amics que vinguin, que tal, faig propaganda, però vaja..." VIRGINIA MONREAL, clienta "Està una mica fora del lloc on són els cinemes. Avui tenen molt èxit els cines dins els centres comercials i, és clar, ells estan una mica apartats." El Maldà, una de les sales més antigues de Barcelona i l'única de sessió contínua de la ciutat, ha començat l'any amb bon peu. Ara caldrà veure si aquest cine que recupera pel·lícules ja estrenades pot tenir també una segona oportunitat.

El Cinema Maldà va llançar el 15 de desembre passat un ultimàtum amb una crida a tots els cinèfils perquè hi tornin més sovint i el donin a conèixer entre amics i familiars. Deien que molts dies no arribaven ni als 15 espectadors, en una sala única que té 175 butaques, i que si tot continuava igual haurien de tancar.

Ha canviat la situació després d’aquell crit d’alerta? En part, sí. Alguns dels clients més habituals han decidit fer-se socis, la qual cosa els dóna dret a gaudir de preus i sessions especials (i d’un ingrés més fix per al cinema). També han venut més de 200 paquets d’entrades per anar al cinema durant aquestes festes. Tot això ha fet augmentar una mica l’afluència de gent a la sala, però no gaire: aquest diumenge hi han entrat una quarantena de persones.

Encara no els surten els números, però estan millorant. Només són dos treballadors els que s’hi guanyen la vida encarregant-se de tot, des de la venda d’entrades a la taquilla fins a projectar el film, acomodar els espectadors i, fins i tot, la neteja. Mantenir el cinema obert comporta moltes despeses. Però ells asseguren que estan disposats a fer tot el possible per mantenir viva la sala de pantalla única més antiga de Barcelona, inaugurada al desembre de 1945.